Velkommen til Gullgraverskolen

VELKOMMEN TIL VÅRT

NETTSTED KulKulKul

 

En nettsted som er gull verd!

 

Vi leverer kunnskap og hjelp til prospektering.  

 

 

Sensasjonell bok!

Sikre deg et eksemplar av den utrolige boken om gullfunnet i Frontgruven, og forbannelsen som hviler over stedet.

Av Folke Boogh  2003.

Det har lykkes å  få tak i noen eksemplarer av denne spennende boka, som handler om et helt utrolig dokumentert gullfunn. Beliggenhet noen timer fra Steinkjer. Ikke bare inneholder mineralene gull, men enorme mengder sølv og  mye kopper. Sølvinnholdet er på hele 800 gram pr tonn -  og gullinnholdet er målt til 12 gram pr tonn i samme steinen. 

(Les mer om boka her)

 

 

Utstyret bestemmer hvor mye man kan finne.

GULLGRAVERE I AKSJON.

Her møtes alle som har vært elever på gullgraverskolen siden vi startet i 2005 - lenge før Discovery og gullfeber inntok tv. skjermen - til en skikkelig kunnskap/erfaringsutveksling på Granmo Camping, hvor jeg fant gull første gangen i 2006. 

En viktig begivenhet har funnet sted, Norsk gullgraverforening er etablert.(ikke regi av gullgraverskolen)  Folk fra Stockholm, Gøterborg, Lillesand, Lillestrøm og Tønsberg fant veien til Oppdal.

Marius Frang har vært den drivende kraften for å etablere en norsk  Gullgraver Forening. Og i møte med de svenske tilreisende som driver en tilsvarende forening i sverige, er sjangsene store for at løse tråder og regelverk kan samles, og på sikt kan begge foreningene arbeide for et likt regelverk i norden rundt gullvasking.

I Sverige finnes idag tre gullgraverforeninger. I den største som skal sammarbeide med den norske, finnes 600 aktive gullgravere. Noen av disse har erfaring fra gullvasking under forskjellige forhold, som myrene i nord finnland og sverige. Dette blir nyttig kunnskap for oss norske!

Her er Tobias fra Gøterborg.

Tobias hadde kjørt 70 mil for å slå opp den nyinnkjøpe lavoen. Han hadde reist forbi Adelfors og gullgruven på Eidsvoll for å komme til Oppdal. Det sier ikke lite. Han forteller at dette er den første natta i teltet og at husvagnen står hemma. Mer praktisk så... på spørsmål om han finner noe gull, drar han fram et glassrør med ni små korn og et ganske stort et. - Titta! Her måste vara mer? Og det er det. Det er mye fingull å finne på Granmo.

Marius(24) og Even(12) Olden fra Bjugn viste stort mot og oppfinnsomhet. Marius er storebror og Even er allerede en dreven liten mekaniker og tøffing uti elva.
Marius Frang. Her demonstrer Marius sin spessielle nozzel og drege. Uten tvil den mest effektive og økonomiske gullmaskin som kjøpes kan. (Den kan også lages selv) Ta kontakt med Marius om du vil ha en slik.
Sigmon Mork. Sykkulven. -jeg har jobbet på Ekornes møbelfabrikk i hele mitt liv. Det er godt å høre noe annet enn ilske maskiner. Jeg vasker bare med en panne og lytter på elva og er fornøyd med det.

Bilder fra Fosens eneste gullgruve.

Haugstdalen og den gamle gullgruven. Innslag 3x5 meter. Full drift fram til ca 1900.  Siste sjerper(melhus) drev fra 1950 - 1970. Stedet ligger idag begravd under fylkesveien i en veiskjæring. Gull er påvist både lengre opp i dalen, og nede ved Øyan Gård. Skal du vaske der MÅ du ha tillatelse fra grunneier. Vassdraget ender opp nede i Husbysjøen, og den siste fossen heter GULLGRUVEFOSSEN. Kart og beskrivelse får du på kurset på Oppdal- helt gratis.

Siste sommer fant en kjenning av meg gull et sted oppi Kopparfjellet i Bjugn. Underteg. fant også gull der på første forsøk. Stedet ligger rett under den fæle radaren og antennene til Telenor.Dette er sikkert gullets forbannelse!'

Se her.. her ligger gullet i Haugstdalen, midt i mellom Bjugn og Rissa Kommune.

Ti meter fra utløpet fant jeg en mengde gullkorn.
Gravlet ble tatt ut fra en yttersving, under ei stor rot ca ti meter fra broen.Riksveien.
To hundre meter i sørlig retning fra Øyan Gård ligger denne broen. Her fant Roger Straume og Arlid Hogsteggen gull sommeren 2013
Øyan Gård. Ligger 750 nord for den gamle gullgruven til Hr.Knubben som ligger begravd under den "nye"fylkesveien. Driften opphørte i 1901. Siste skjerper,Hr.Melum 1950-1970
Anton og Agnes Tørrbekkmo.Faren Johan overtok gården i 1937. -Vi har aldri brydd oss om det hullet i fjellet..

Kom som du er til Oppdal!

Gullgravere har stort hjerte!! Ingen skal sulte eller sove under bar himmel....vil du imidlertid være sikker på å bo som "folk" så må du gjøre som foreslått her:

Bestill hytte/teltplass  direkte til Granmo Camping - tel. 99642947 - spør gjerne etter Lars, og si at du kommer for å grave gull. 

Her er lesestoff for deg som ønsker å lese deg opp på gullprospectering i Norge

NY ARTIKEL: SPENNENDE GULLFUNN PÅ OPPDAL
for å lese hele artikel gå til venstre meny og se for SPENNENDE GULLFUNN PÅ OPPDAL eller trykk på linken.


Bilder fra prospekting på Oppdal og Bindal finnes på venstre meny.

 

 

Som du vil se har vi ikke en "fancy" hjemmeside, men du vil finne mye stoff om hvor du kan finne gull i Norge.

Vi har også tatt oss bryet med å utarbeide ett kart som viser alle gullfunn/mutinger i Norge de siste 100 årene. Opplysningene er hentet fra Ngu. Trondheim. Det er faktisk funnet gull i Norge på mange steder, kanskje bor du like ved en slik plass ?

Vi holder kurs i gullvasking.Hvor kan du lete ? er vel et spørsmålet som opptar de fleste. Les gjere mer om det under menyen til venstre. HVOR KAN DU LETE og hvor har DU lov til å LETE.


Vi leverer ikke utstyr ,men kan tipse deg om hvor du kjøper proffere utstyr, billigst.

Mail oss, vi fomidler partnere til gullgraving. Flere ønsker turkammerater - damer velkommen i klubben.


 

Gullgraverutstyr ?
Se
menyen til venstre. Der ligger også filmklipp du kan spille av nå, uten å laste ned filer.

Våren kom seint i år også, her er noen praktiske ting å varme seg på!INNSPISERER TRENINGSLEIREN......

Med litt varme inni teltet og granbar til liggeunderlag går det utmerket fint å bo i en lavo. Selv om de minste er små. Vi har erfaring fra å bo i seilbåt, så dette er STORT!

Lavoen bestod testen med glans men gummieringen på innsiden løsner/flasser av - ved ekstrem kulde (minus 13 grader og 23 m.sek vind)
At lavoen står stramt og at alle barduner er i bruk, hjelper sikkert.


Uansett utvilsomt verd prisen. Fåes på EUROPRIS!

 

Det ligger kanskje en liten gullgraver i magen til liten og stor. Både barn og voksne vil finne spenning, fine
naturopplevelser og sossialt fellesskap over vaskepanna. Kanskje ha en fiskestang på lur, samt
bønner og
flesk i sekken, om fiske slår feil. Flotte minner å se tilbake på, er uansett gull verd.
Ferdig varm PØLSE på termos er ikke morsomt.

Treningscamp. Besøk av neste generasjon gullgravere

HVA TRENGER DU?

Svaret er nesten ingen ting! Et vaskefat er helt ok. om du har litt erfaring. En vaskepanne er å foretrekke for nybegynneren.

For noen hundre kroner får du alt utstyr du behøver for å starte din nye fantastiske hobby.Gullgraving kan naturligvis være lønnsomt.Gullprisen har aldri før vært høyere,(hvis du vil bytte gull i fallende papirpenger) vaskegull har en
mye høyere pris enn omsmelta gull, som finnes i gullmedbutikken. Omsmelta i denne sammenhengen betyr tilsatt
bimetall,for å gjøre det egnet til smykker etc.Gull er for mykt til å fremstå som "slitedeler" eller brukes til hverdagssmykker uten å tilsette f.eks. kobber eller andre legeringer/blandinger av metall. Gull er ypperlig å bite merker i, for de som har egne tenner og som er villige til å prøve. En nuggets fra elva klyper du lett av med ei vanlig saks!


Gode priser oppnås også på steiner med innslag av gull eller kobberkis, eller i kombinasjon med andre mineraler. Mange steingale folk- og framsynte folk - er ute i naturen og leter allerede. Du er velkommen i klubben! Bare i Småland vasker over 20.000 mennesker gull hver sommer. Det er flere inn de som kom fram til Klondike under rushet der oppe i 1887!!
Og til forskjell fra dengang finner faktisk de fleste gull i Emunden.


Det skal mye uflaks til for ikke å finne gull i Bindalen, Finnmark, Bømlo og en rekke andre steder i Norge, også. Særlig om en oppsøker gamle gruver.Det er også gjort funn på helt tilfeldige steder - som under bygging av en garasje i Stjørdal sommeren 2008, samt et funn gjort av noen studenter ved Meråker. Funnstedet var i ei lita elv, like ved en gammel kobbergruve, som alle var sikre på bare inneholdt kobber...

  1. Sånn ser det ut når dagen er av den goarta sorten... Bildet under viser at det er gull i grusen.
Grizzlypanna med nydelige gullkorn .

Gullnuggets fra elva i naturlig form, er vakkert og enestående.Og det har aldri før blitt holdt i en menneskehånd.
Det har reist langt, og det har en en historie som er like gammelt som kloden vår.Noe å tenke på neste gang
du er ute å plukker blåbær?
Se vår video som ligger youtube! Se video nå klikk her. 3:42 min. (Her ser du utstyret brukes)

Vi legger ut bilder fra sommerens store opplevelser en av de første dagene. Og vi avslører allerede nå hvor vi fant
gull på Fosen i Sør Trøndelag i 2007.
Dessuten kommer mer om steinforekomster - det ligger mye ute
vakkert i skogen.


Vi annbefaler alle steingale å ta turen inn til f.eks. Nyvassdalen i Bjugn kommune. Der finnes ett sted som inneholder mørk glimmer med bionitt - en av de vakreste steinene jeg noen gang har sett. Bionitten finnes ved den nedre enden av demningen ved Langvatnet mellom Storvatnet og Thommasvatnet. De skifrige bionittforekomstene er for smale til å finnes på geologiske kart!

(Stedet finner du på kart 1522 -1 Bjugn. 1-50.000 statens kartverk) 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Hilde | Svar 17.09.2017 10.46

Hei, ble nysgjerrig på mørk glimmer med bionitt. Men finner lite info om bionitt. Jeg finner info om biotitt, er det en skrivefeil?

mrtvilsom | Svar 04.01.2016 22.53

Er det bevist at disse vaskerennene fra Guldstrøm vasker dårligere enn andre renner?

Rolf Guldström | Svar 23.02.2014 18.14

Kära Gullgraverskolan

Vi blev upplysta om din text på din första sida om våra (Guldströms) vaskpannor och att de har fett från produktionen.
Och att vaskpannor

Camilla | Svar 28.04.2013 01.52

Dette ser veldig bra ut

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.12 | 22:17

Hei
Er boken for salg ?
Er det noen kurs i 2018 ?
Ønsker å bestille bok viss det er bra , skal vete julegave

...
29.11 | 09:29

Finnes det noen andre versjoner av dette kartet hvor en kan zoome litt mer inn ?

...
29.09 | 21:59

hei. hvilke mål er det på vaskerenna du lager?? olaf

...
17.09 | 10:46

Hei, ble nysgjerrig på mørk glimmer med bionitt. Men finner lite info om bionitt. Jeg finner info om biotitt, er det en skrivefeil?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE