FRONT GRUVA

Forfatteren av Front historien. Folke Boogh.

Sensasjonell bok!

 

Sikre deg et eksemplar av den utrolige boken om gullfunnet i Frontgruven, og forbannelsen som hviler over stedet.

Av Folke Boogh  2003.

 

Det har lykkes å  få tak i noen eksemplarer av denne spennende boka, som handler om et helt utrolig dokumentert gullfunn. Beliggenhet noen timer fra Steinkjer. Ikke bare inneholder mineralene gull, men enorme mengder sølv og  mye kopper. Sølvinnholdet er på hele 800 gram pr tonn -  og gullinnholdet er målt til 12 gram pr tonn i samme steinen. 

Her er sted ligger frontgruva

Det første store funnet ble gjort allerede i 1814.

Hvert år strømmer det håpefulle gullgravere til stedet, men det hviler altså en forbannelse om en  rask og brutal død for den som finner noe der, og snakker om det til noen etterpå.
I boka får vi se gamle utskrifter fra kirkebøker (folk som har dødd under gulletingen og løsmunnhet) og se  nye og gamle mutingsbrev. Hva kongen og bergveket skriver om funnet, og man får et innblikk i hverdagslivet til stakkars husmann Jon Olavson Front, som døde alt for ung og fattig. Stedet sies å være så mineralisert, at til og med bjellene på sauene, blir stille når dyrene beveger seg ute på myrene der gull og magnetisk svart sand, opptrer i kompakte lag. Kompasset snurrer, og  kvarts klokker stopper. Til og med moderne gps.er  slutter å virke, om man kommer for nær Frontgruven. Og det stopper ikke med det. Ufo lignende observasjoner er også blitt gjort nær Frontgruven. Ikke av enkeltindivider, men av hele skoleklasser.
Noen slike “nærkontakter” har til og med blitt til revyviser i kommunen. Men jeg vil ikke røpe akkurat hvor denne kommunen ligger.

Bjugn 10 juli 2014.
Redaktør gullgraverskolen.no.
Oddvar Weness.
       sig.

 

 Skremmende lita bok - som du må betale litt penger for å få tak i, og du må lese den på eget ansvar Gullgraverskolen.no fraskriver seg et hvert ansvar for dødsfall/ulykke for den som får problemer i området - eller finner så mye gull at alle sykdommer slår ut…

Alt annet lesestoff på gullgraverskolen.no er gratis, men ikke dette!!! Opplysningene kan være farlige, i hendene(hodene) på nye gullgravere, ifølge ordføreren i Norli kommune i Nord Trøndelag  (uttalt under  åpningen av geologiparken i  Norli 2011)

 

Boka/heftet - leveres  deg som papirutgave  i posten. 42s.illusteret.

 

I tillegg får du med en bergverksrapport (1980)  over området Verran/Skaudalen/Hogstdalen i Trøndelag som viser til dels store funn av gull i noen  av de gamle koppergruvene i området. Rapporten sendes deg på pdf.fil.,  i en e mail. Rapporten er utarbeidet av N.G.U  og er på 51 sider. Den egner ypperlig seg for den som vil finne gull (mer gull)på Fosen. Du får også med en beskrivelse hvor du finner den  gamle gullgruven i Haugstdalen. Den ligger noen kilometer fra Skaudalen/Værran.

 I dag er det Anton Tørrbekkmo som er grunneier der gruven ligger. Gruven er kanskje den eneste gullgruven i Trøndelag. (Drift fram til 1905)

 

Pris for boka og rapportene er kr. 195.- fritt tilsendt.

Forskuddsbetaling. Vennlist betal til kontonr. 9713.27.40201
Husk: skriv navnet ditt på betaling melding/informasjon

Rapportene sendes  på mail.. mens
boka tar det sikkert noen dager før du mottar i posten - nå i sommervarmen.

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Ronnie Nordgård | Svar 03.03.2016 14.40

Får man tillatelse fra grunneieren om man vil prøve på gull vasking?

tore johansen | Svar 13.12.2015 19.33

Skrøne fra ende til annen!

Espen Løkke | Svar 24.09.2015 00.54

Selger du fortsatt denne boka?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.12 | 22:17

Hei
Er boken for salg ?
Er det noen kurs i 2018 ?
Ønsker å bestille bok viss det er bra , skal vete julegave

...
29.11 | 09:29

Finnes det noen andre versjoner av dette kartet hvor en kan zoome litt mer inn ?

...
29.09 | 21:59

hei. hvilke mål er det på vaskerenna du lager?? olaf

...
17.09 | 10:46

Hei, ble nysgjerrig på mørk glimmer med bionitt. Men finner lite info om bionitt. Jeg finner info om biotitt, er det en skrivefeil?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE