Hvor finner du gull i Norge?

Av Oddvar Weness. 4.FEB.2014

3 fots syken. RAMMER EN AV TRE SEILBÅT ENTUSIASTER, OG GULLGRAVERE. CA. 50/50, så det opptimale utstyret kan du ikke betille før du har ett bilde av hva du behøver akkurat der du står og vrir hjernen under den vååte og illeluktende lua, som du har brukt i mange år, eller den fanzye jegerlua til 7-8 hundre kroner..

Jo midre du kjøper, av fot og hodepine les:/DIESELUTGIFTER, du drar på deg og dine venner, for det må nemelig være venner, ellers skjærer det seg seg med en gang. Og pass på at ingen psykopater er innvolvert. Det vil betale seg. En erfaren båtmann vil si, kjøp den minste båten du og dine kan klare seg med. (Less is moor.)  Og desto mer suksessfull vil du bli. Ett gammelt vaskefat av  typen sykehusbekken typisk 50 talls modell, hvit med blå emaliert kant rundt, vil gjøre susen. En liten tur på JULA/BILTEMA kan også være lurt.Kjøpe inn gummimatter/mosematter og lim disse inn i vaskefatet/takrenna, og vips, så har du verdens beste prospekteringsverktøy. Og tro meg, selvgjort er virkelig vellgjort! Se Trond Hegge - hjemmeside/gull forum. Hegge har også laget "pumpebøtter" ting som har vist seg å fugere utmerket som prototyper. Fant gull i Haugstdalen med denne innretningen i en bergsprekk. En spade av dette støvsuget inneholdt mer enn tyve gullkorn. Gravlet ble seinere vasket i min hjemmekonstruerte vaskerenne.

MED RIKTIG UTSTYR VIL DU FINNE GULL.

Du vil finne gull eller spor av gull ut ifra det kartet vi har laget over mutinger på Au./gull i Norge. I tillegg trenger du rett utstyr. Dette er ikke enkelt, å finne da alle gullfunn/forhold krever utstyr som finner, og det er selvfølgelig nummer en, og siden kan utvinne det gullet som finnes i løsmassene.

En vaskerenne burde være noe å starte med, når en tenker på å utvinne en liten pose gull. En panne for å finne noen korn. Problemet er at alle plastpanner inneholder "fett" og må helst vaskes  med en svamp og pussmørtel i minst to timer før en tar dem med til elva. Ellers vi du miste alt det gullet som en amatør måtte værre så heldig i finne. GULL finnes der det er, og min erfaring er at det som oftest er nærmere enn du tror.(Tron Hegges funn på Kopparn i Bjugn kan være ett godt eksempel.) Mine funn øverst Hugstdalen er også bemerkelsverdige, da den gamle gullgruven ligger lengre ned mot Øyan gård.

Utro tjenere.)

Enda værre er det med den blå og praktiske vaskerenna fra Sverige. Veier ingenting og passer fint i sekken. Koster ikke all verden heller. Men den virker ikke...den er det nesten umulig å skure rein, og den lurte meg i tre år på Oppdal, før jeg omsider fikk stoppet gullkorna i min egen vaskerenne. Denne var bare en mosematte og strekkmettall fra en søppeldunk, og en times jobb på ett lokalt blikkenslagerverksted...men den virket med det samme. Derfor er Oppdal en "hot spot" for mange gullgravere i Norge nå. Det var for j..å se gull passere i vaskerenna, men ikke finne det når en tar en cleenup etter mange timers jobb! En vaskepanne av metall er ikke dumt. Da kan du henge på en magnet på utsiden som fanger magnetisk svart sand..men pass på her også. Den magnetiske svarte sanden bygger "koraller" som forblir magnetiske, og fanger uten blygsel fint gullstøv i panna..

HVORDAN MISTE ALT GULL DU MÅTTE FINNE FØRSTE GANGEN DU ER  UTE PÅ PROSPEKTERING?

Svaret er: 

Kjøleveske/slippmiddel ved extruding plast-støping av vaskepanner.

Plastprodukter har en overflate som inneholder "teflon" og får vannet til å rulle i perler, og fange de bitte små gullkorn inni såpeboblene,  å får de til å rulle ut av panna/vaskerenna, mens du ser på, er sikker på at du har gull i panna, for du ser dem, og graver deg i håret/eller issen, når du ikke finner dem i panna når all sanden er vasket vekk.. Hva F??? 

JA f ..var det som skjedde?

Jo alt er dokumentert. Jeg har bilder/video av hvordan nye/upreparerte panner og renner oppfører seg og hvordan godt reingjorte panner og plastrenner virker..noe de altså ikke gjør.

Legger ut en video (snart),  som viser hva du må gjøre med en plastpanne før du kan håpe på å finne noe gull i det heletatt, selv om du sitter på toppen av en haug av sand og gullkorn.

Myggolje og fuktighetskrem fra fingrene dine vil også øke vannets overflatespenning. Til og med vasstrukne barnåler og tørre leirkluper(som inneholder gull?) vil bli vasket ut av den nyinnkjøpte panna du håpet på skulle gjøre jobben. Men slapp av dette finner du ut av.

Alle gjør det før de finner noe gull!

Det mest opptimale prospekteringsverktøyet  heter BAZOOKA og Aril Hogsteggen var vel den første som tok den i bruk i Norge, Denne sluceboxen virker som en drøm og veier ikke mere enn to brød. Ikke er den særlig større heller. Og denne innretningen kan ikke miste ett eneste gullkorn med mindre du setter i brannpumpe inn i den..Bazookaen er langt mer presis enn en vaskepanne. Særlig for en amatør. Med en vaskepanne må du gjøre ting riktig, mens BAZOOKAEN svelger alt den får tak i, uansett om det er en idiot eller amatør som måker gravel inn i den. Og om det er en amatør som vasker den rein, så kan det hende at denne nybegynneren ikke gjør noen feil med finvaskingen. Det gjorde i alle fall ikke Arild Hogsteggen, han fant jo fort mye mere gull på Granmo enn hva jeg fant. Så hullet på Granmo Camping ble litt større ennhva jeg forestilte meg. Det må jeg innrømme og jeg er glad naboen til Granmo Camping nå har satt på eiendomsmerker.

Turister har jo ikke kommunale/eiedomskart i lomma til en hver tid. Men bare ta turen til Oppdal. Det meste av gullet ligger der å lurer enda. Morenen er dyp under Granmo Camping. De største klumpene ligger helt nede ved grunnfjellet, og det meste er ramlet ned i en tversover revne i grunnfjellet i Driva, noen hundre meter lengre sør, men dette er bare min egen teori.....Future will tell! Og mine teorier har en tendens til å bli bevist - alle som følger gullgraverskolen.com vil nok se dette, om en bruker en tidslinje på mine spådommer. 

At Norge har mye gull konsentrert i løsmasser er ikke ett utslag av synskhet. Det er bare sånn det er. 

DET VIKTIGSTE UTSTYRET.

Det første du uansett må gjøre er å få beina til å virke og finne deg en åpen bekk! Siden kjøpe deg, eller lage en vaskepanne.Du rekker dette mens du venter på våren og de hemmelige turene til bortgjemte bekker og dype bekkefar...Du kan også bestille en vaskerenne fra meg. Lager på bestilling. Komplett med matebrett koster den 1550 kroner og den virker garantert!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

olaf | Svar 29.09.2017 21.59

hei. hvilke mål er det på vaskerenna du lager?? olaf

Tor johannesen | Svar 27.07.2017 06.05

He he du ligner på en viss person " over dær " jeg var i nevada og ble tilbudt å kjøpe en gullgruve men var ikke intresert dengang !? Men har ikke glemt !

Arild | Svar 04.12.2015 10.12

Bazookaen har du bilder beskrivelse av hvordan jeg kan bygge denne?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.12 | 22:17

Hei
Er boken for salg ?
Er det noen kurs i 2018 ?
Ønsker å bestille bok viss det er bra , skal vete julegave

...
29.11 | 09:29

Finnes det noen andre versjoner av dette kartet hvor en kan zoome litt mer inn ?

...
29.09 | 21:59

hei. hvilke mål er det på vaskerenna du lager?? olaf

...
17.09 | 10:46

Hei, ble nysgjerrig på mørk glimmer med bionitt. Men finner lite info om bionitt. Jeg finner info om biotitt, er det en skrivefeil?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE